Založ si blog

Nie sme zlí

„Nie sme zlí, načo záplava horkých slín, hmm, sladké výmysly…“ Komu by bolo napadlo, že práve pri týchto slovách bude Pavol Demitra plakať od dojatia. Možno na stužkovej si Elán užíval a nevyhol sa mu ani teraz, v jednej z najťažších, ale aj najkrajších chvíľ svojej kariéry. Útočník svetového rangu si po zápase s Dánmi vyzliekol reprezentačný dres a ten určite poputuje do niektorej zo slávnostných vitrín. Bol totiž posledný, ktorý mal „Demo“ na sebe. Viac ho v našich národných farbách neuvidíme.

Raz to muselo prísť, čas nik nezastaví. Peter Bondra, Žigmund Pálffy a teraz aj Demitra a Ľubomír Višňovský. Jeden po druhom odchádzajú slovenskí hokejoví hrdinovia do reprezentačného dôchodku. Najkrajšie časy zostanú navždy v pamäti všetkých, žiaľ, na záver sa ich už zopakovať nepodarilo. Domáci šampionát sa našim chlapcom vôbec nevydaril, vyhrali len dva zápasy s outsidermi, inak sa slávnemu zlatému tímu podobali azda len menovkami na dresoch. Dobrý fanúšik ale nezabúda a ten pravý slovenský fanúšik takým je. Mohutný potlesk, skandovanie mien a potom dlhočizné „Ďakujeme“ v stoji. To všetko znamená, že fanúšik je vďačný a aj keď sa športový úspech v Bratislave nepodaril, nevadí. Život ide ďalej.

Ako som už pred pár dňami spomenul, jedna éra skončila, nová sa začína. Nie je to však až tak radikálne, ako by sa mohlo zdať. Množstvo hráčov svetového rangu naďalej za Slovensko hrá a k nim sa namiesto veteránov začne primiešavať mladá, talentovaná krv. Ani s našimi mladíkmi to nevyzerá zle. Napriek tomu, že mládežnícke výbery hrajú rok čo rok o záchranu na svetovom šampionáte svojej kategórie a osemnástka je už dokonca v „béčku“, talenty tu stále sú. Mariánovia Hossa a Gáborík sú na vrchole svojich kariér, brankár Halák či Jurčina v obrane takisto a práve okolo nich sa môže stavať nový tím. Slovenskej hokejovej verejnosti už známi Tatar s Pánikom budú od budúceho roka ťahúňmi a obaja majú predpovedanú skvelú budúcnosť. Ďalší ako Jurčo, Marinčin, Marcinko, Gašparovič alebo Tybor by mali taktiež vyrásť v hráčov prvej triedy, a preto sa obávať nemusíme. Vynikajúcich hokejistov tu budeme mať stále, otázna je len šírka základne a konkurencieschopnosť. Otázne je, či bude mať ďalšia generácie aj druhú vlnu hráčov, ktorí sa budú zubami-nechtami dobýjať do národného výberu pred každým veľkým podujatím. Pretože toto našim zlatým chlapcom chýbalo. Aj preto sa niektorí lúčia až na prahu štyridsiatky. Potrebujeme, aby mal kto zabrať miesto a stať sa plnohodnotnou náhradou.

(tento blog bol napísaný pre web www.hornetradio.fm)

Reprezentačná dezilúzia, topíme sa v hanbe

19.11.2013

Pre Gibraltar to bol historický moment, prvý reprezentačný zápas pod hlavičkou UEFA. Pre náš národný tím zasa išlo o možnosť vyskúšať si deväťdesiatminútové búšenie do súpera, outsidera, aby už nabudúce nezlyhal podobne ako nedávno v Lichtenštajnsku. Tréner Ján Kozák zároveň dal možnosť viacerým hráčom z lavičky a dokonca aj novým tváram, ktoré sa [...]

Vymytý mozog namiesto skutočného života?

05.11.2013

„Skutočný základ viery je veriť v život po smrti. Nič sa ňou nekončí, smrť je len začiatok,“ tvrdí moja kamarátka, veriaca, slušná, inteligentná a stále tak trochu držiaca si nadhľad. Vravím si okej, nie si „skazená“ dobou, snažíš sa byť „čistá“, nerobiť hriechy, chodiť do kostola a žiť tak, aby si potom „večnosť nestrávila na nesprávnom [...]

Schválená masová vražda v Egypte

26.01.2013

Na obrovská tragédiu, pri ktorej prišlo o život 74 ľudí, sa zmenil minuloročný futbalový zápas egyptskej ligy medzi Al Masri a Al Ahli. Domáci outsider zvíťazil 3:1 a jeho fanúšikovia sa namiesto radosti vrhli na priaznivcov a hráčov súpera a spôsobili doslova šialenstvo. Ani polícia nezachránila rozzúrený dav, v masovej tlačenici a bitke vyhasli desiatky životov. [...]

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

zago

o tom, čo ma teší a trápi

Štatistiky blogu

Počet článkov: 13
Celková čítanosť: 58943x
Priemerná čítanosť článkov: 4534x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy