Založ si blog

Tuctový príbeh

Zmenila farbu vlasov a na koncert išla s novým. Nezosmilníš už neplatí. Fľaša lacnej tequilly internátnym štýlom na izbe, smelé dotyky v dave vlniacom sa slowrockom a veľké finále na vŕzgajúcej posteli. Ani nevie, či sa spravila, to nebolo podstatné. Dôležitý je pocit pomsty, slobody, či nového začiatku. Čudný pocit niečoho, čo je v skutočnosti nič.

Opil sa s kamarátmi a mal jednu z drzých nocí. Oslovil každú neznámu, tancoval so všetkými, pil ešte s viacerými. Cítil sa ako pán mesta, no reálne iba bojoval so sebou samým. Trápny pohľad na chlípnika, ktorý si nakoniec nevybral najkrajšiu ani najmilšiu, šiel ľahšou cestou – najdostupnejšiu.

Jedna noc zabila lásku viac, ako rozchod samotný. A čo ďalej? Čakať, či sa nevráti? Skúšať rad radom, alebo držať celibát a myslieť na celkom iné veci?

Po týždni je späť v životnom kolotoči a bolesť v srdci ustúpila. Úpenlivo študuje, rozdáva úsmevy, viac číta a venuje sa koníčkom. Stáva sa lepšou ženou, ako podľa šablóny. A donjuanovia sa ozývajú ako huby po daždi. Jednoduchý dôsledok oznámenia rozchodu na facebooku a kdekade. Robí veci, ktoré by mala robiť, skúša novoty, randí a ničomu sa nebráni. Život je len jeden.

Už nejazdí podľa predpisov, už nezaspáva pred polnocou, už sa nebojí miešať vodku s pivom. Namotáva tri naraz, stretáva sa s nimi na striedačku a spáva aj tak s cudzími. Hľadá, ale nevie čo. Myslí si, že sa zmenil, vravia mu, že sa zmenil, cíti, že sa zmenil. Ale nezmenil sa.

Minulosť už nevrátia a do budúcnosti hľadia s pocitom, že niečo robia zle.

Reprezentačná dezilúzia, topíme sa v hanbe

19.11.2013

Pre Gibraltar to bol historický moment, prvý reprezentačný zápas pod hlavičkou UEFA. Pre náš národný tím zasa išlo o možnosť vyskúšať si deväťdesiatminútové búšenie do súpera, outsidera, aby už nabudúce nezlyhal podobne ako nedávno v Lichtenštajnsku. Tréner Ján Kozák zároveň dal možnosť viacerým hráčom z lavičky a dokonca aj novým tváram, ktoré sa [...]

Vymytý mozog namiesto skutočného života?

05.11.2013

„Skutočný základ viery je veriť v život po smrti. Nič sa ňou nekončí, smrť je len začiatok,“ tvrdí moja kamarátka, veriaca, slušná, inteligentná a stále tak trochu držiaca si nadhľad. Vravím si okej, nie si „skazená“ dobou, snažíš sa byť „čistá“, nerobiť hriechy, chodiť do kostola a žiť tak, aby si potom „večnosť nestrávila na nesprávnom [...]

Schválená masová vražda v Egypte

26.01.2013

Na obrovská tragédiu, pri ktorej prišlo o život 74 ľudí, sa zmenil minuloročný futbalový zápas egyptskej ligy medzi Al Masri a Al Ahli. Domáci outsider zvíťazil 3:1 a jeho fanúšikovia sa namiesto radosti vrhli na priaznivcov a hráčov súpera a spôsobili doslova šialenstvo. Ani polícia nezachránila rozzúrený dav, v masovej tlačenici a bitke vyhasli desiatky životov. [...]

France Moulin Rouge

Ostalo len LIN ROUGE. Vrtuľa legendárneho mlyna na streche parížskeho kabaretu sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

Mikuláš Černák, súd

Zatiaľ nie, odkázal Černák. Na súde nastal zvrat, rozhodovať o jeho prepustení sa bude o týždeň, boss bossov prehovorí

25.04.2024 08:00, aktualizované: 09:52

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

zago

o tom, čo ma teší a trápi

Štatistiky blogu

Počet článkov: 13
Celková čítanosť: 59015x
Priemerná čítanosť článkov: 4540x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy