Založ si blog

Tuctový príbeh

Zmenila farbu vlasov a na koncert išla s novým. Nezosmilníš už neplatí. Fľaša lacnej tequilly internátnym štýlom na izbe, smelé dotyky v dave vlniacom sa slowrockom a veľké finále na vŕzgajúcej posteli. Ani nevie, či sa spravila, to nebolo podstatné. Dôležitý je pocit pomsty, slobody, či nového začiatku. Čudný pocit niečoho, čo je v skutočnosti nič.

Opil sa s kamarátmi a mal jednu z drzých nocí. Oslovil každú neznámu, tancoval so všetkými, pil ešte s viacerými. Cítil sa ako pán mesta, no reálne iba bojoval so sebou samým. Trápny pohľad na chlípnika, ktorý si nakoniec nevybral najkrajšiu ani najmilšiu, šiel ľahšou cestou – najdostupnejšiu.

Jedna noc zabila lásku viac, ako rozchod samotný. A čo ďalej? Čakať, či sa nevráti? Skúšať rad radom, alebo držať celibát a myslieť na celkom iné veci?

Po týždni je späť v životnom kolotoči a bolesť v srdci ustúpila. Úpenlivo študuje, rozdáva úsmevy, viac číta a venuje sa koníčkom. Stáva sa lepšou ženou, ako podľa šablóny. A donjuanovia sa ozývajú ako huby po daždi. Jednoduchý dôsledok oznámenia rozchodu na facebooku a kdekade. Robí veci, ktoré by mala robiť, skúša novoty, randí a ničomu sa nebráni. Život je len jeden.

Už nejazdí podľa predpisov, už nezaspáva pred polnocou, už sa nebojí miešať vodku s pivom. Namotáva tri naraz, stretáva sa s nimi na striedačku a spáva aj tak s cudzími. Hľadá, ale nevie čo. Myslí si, že sa zmenil, vravia mu, že sa zmenil, cíti, že sa zmenil. Ale nezmenil sa.

Minulosť už nevrátia a do budúcnosti hľadia s pocitom, že niečo robia zle.

Reprezentačná dezilúzia, topíme sa v hanbe

19.11.2013

Pre Gibraltar to bol historický moment, prvý reprezentačný zápas pod hlavičkou UEFA. Pre náš národný tím zasa išlo o možnosť vyskúšať si deväťdesiatminútové búšenie do súpera, outsidera, aby už nabudúce nezlyhal podobne ako nedávno v Lichtenštajnsku. Tréner Ján Kozák zároveň dal možnosť viacerým hráčom z lavičky a dokonca aj novým tváram, ktoré sa [...]

Vymytý mozog namiesto skutočného života?

05.11.2013

„Skutočný základ viery je veriť v život po smrti. Nič sa ňou nekončí, smrť je len začiatok,“ tvrdí moja kamarátka, veriaca, slušná, inteligentná a stále tak trochu držiaca si nadhľad. Vravím si okej, nie si „skazená“ dobou, snažíš sa byť „čistá“, nerobiť hriechy, chodiť do kostola a žiť tak, aby si potom „večnosť nestrávila na nesprávnom [...]

Schválená masová vražda v Egypte

26.01.2013

Na obrovská tragédiu, pri ktorej prišlo o život 74 ľudí, sa zmenil minuloročný futbalový zápas egyptskej ligy medzi Al Masri a Al Ahli. Domáci outsider zvíťazil 3:1 a jeho fanúšikovia sa namiesto radosti vrhli na priaznivcov a hráčov súpera a spôsobili doslova šialenstvo. Ani polícia nezachránila rozzúrený dav, v masovej tlačenici a bitke vyhasli desiatky životov. [...]

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

04.05.2024 21:52

Desiatky ľudí aj krajania zo Slovenska boli v sobotu poobede svedkami oblečenia bruselskej sochy Manneken Pis do detvianskeho kroja.

sanitka, záchranka

Po nehode vetroňa v Martine evidujú minimálne jednu obeť. Situáciu komplikuje požiar

04.05.2024 19:53, aktualizované: 20:36

Na mieste v týchto chvíľach stále prebieha zásah záchranných zložiek.

Sadiq Khan

Labourista Sadiq Khan bol tretíkrát po sebe zvolený za starostu Londýna. Ide o rekord

04.05.2024 19:32

Syn pakistanských prisťahovalcov vďaka dnešnému výsledku predstihol svojho predchodcu a bývalého premiéra Borisa Johnsona, ktorý bol vo funkcii dve volebné obdobia.

Germany Nazi Villa

Vilu šéfa Hitlerovej propagandy ponúkajú zadarmo. Ak sa nenájde záujemca, buldozéry ju zrovnajú so zemou

04.05.2024 19:00

V honosnej vile pri jazere Joseph Goebbels pracoval, oddychoval a aj sa zabával s milenkami. Prečo je niekdajšia luxusná nehnuteľnosť už dlhé roky neobývaná?

zago

o tom, čo ma teší a trápi

Štatistiky blogu

Počet článkov: 13
Celková čítanosť: 59363x
Priemerná čítanosť článkov: 4566x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy